Mijn boeking

Groot Okhorst is rustig gelegen aan de rand van landgoed Hackfort. Tussen de weiden, akkers en bossen liggen monumentale rietgedekte boerderijen en eikenlanen die samen met heggen, singels, houtwallen en poelen een ideaal decor vormen voor een wandeling, fietstocht of toerrit.

Onze boerderij bevindt zich aan een verkeersluwe weg in het buitengebied van Wichmond. De boerderij ligt op de grens van het bosrijke landgoed Hackfort en een ruimer weidelandschap dat zich uitstrekt tot Hengelo, Baak en Wichmond. Vanaf de Okhorstweg kun je in de verte de kerktorens van deze dorpskernen ontwaren. Overdag is de boerderij omringt door bedrijvigheid bij de melkveebedrijven van onze buren. ‘s Avonds passeert er vaak urenlang geen gemotoriseerd verkeer. In de schemering kun je vanuit de opkamer en de tuin reeën spotten die in de weilanden grazen. Af en toe huppelt er een haas voorbij.

Wandelaars en fietsers komen uitstekend aan hun trekken in de rustige en natuurrijke omgeving van Wichmond en Vorden. Het veertiende eeuwse kasteel Hackfort is gelegen op een afstand van anderhalve kilometer en is een knooppunt voor diverse wandel- en fietsroutes. Dankzij het verzet van wijlen baron Arend van Westerholt tegen de ruilverkaveling is het kleinschalige oud-agrarische landschap rondom Hackfort uitstekend intact gebleven. Een wandeling over het landgoed brengt je terug naar vroegere tijden toen het landschap nog niet werd gedomineerd door de intensieve landbouw.

Direct voor de deur van onze boerderij ligt de Ockhorstroute, die in 2007 bij een prijsvraag van Landschapsbeheer Gelderland werd uitgeroepen tot mooiste ommetje van Nederland. Onze zeventiende eeuwse boerderij is één van de bezienswaardigheden langs deze wandelroute. Het tracé loopt over de landgoederen Suideras en Hackfort en over een oud kerkenpad dat door particulieren en agrariërs is opengesteld.

Fietsers vinden aan het begin van de Okhorstweg aansluiting op de achtkastelenroute, die leidt langs de acht kastelen van Vorden. Het historische stadje Bronkhorst en de IJssel bevinden zich op fietsafstand. In een straal van 20 kilometer kun je de oude binnensteden van Deventer, Doesburg, Lochem en Zutphen bezoeken.

De Achterhoek is een prachtige omgeving voor een toerrit per auto of motor. Wij hebben een route van 200 kilometer uitgestippeld over de mooiste rijderswegen.

Foto's

Kasteel Hackfort in de winter.
Een prachtige zonsopkomst op een winterse ochtend met uitzicht op de kerktorens van Hengelo Gld en Keijenborg via het weiland van onze buren.
Schilderachtige taferelen rondom kasteel Hackfort.
De tuin van de Keuken van Hackfort.
De moestuin van de Keuken van Hackfort.
Wandelen op de bospaden rondom kasteel Hackfort.
Het parkbos rondom kasteel Hackfort.
Eten en ontspannen bij de Keuken van Hackfort.
Wandelen over de Ockhorstroute, op een paar honderd meter van onze boerderij.
Het wandelpad tegenover onze boerderij in de ochtend.
Een paddenstoel in de berm van de Okhorstweg.
Een akker langs de Ockhorstroute bij zonsondergang.
Eigenwijze fruitboom in buurtschap Delden.
Een knuffelende koe en stier in buurtschap Delden.
Een boerderij in buurtschap Delden.
Een boerderij in buurtschap Delden.
Doorgang in een wandelpad op landgoed Hackfort.
Zicht op het kleinschalige agrarische landschap van landgoed Hackfort.
Een kudde koeien nabij kasteel Hackfort.
Doorkijkje langs een wandelpad op landgoed Hackfort.
Nieuwsgierige koeien nabij een wandelpad op landgoed Hackfort.
Een weiland bedekt met spinrag op landgoed Hackfort.
Herfst op landgoed Hackfort.